Bu sayfa, 26. Dünya Psikiyatri Kongresi'nde sunulan çalışmanın yapay zekâ desteğiyle hazırlanmış Türkçe özetidir. Çalışmanın sahibi sunan yazarlardır; atıf için orijinal kaynağa başvurun.
Iklim değişikliği, teknoloji ve ruh sağlığı: Asya perspektifleri
Climate change, technology and mental health: asian perpectives
Sunan: Darpan Kaur Mohinder Singh
Ülke: India
Oturum: 3460 - CLIMATE CHANGE AS A CONFLICT MULTIPLIER: PSYCHIATRIC CONSEQUENCES IN FRAGILE AND POST-CONFLICT SETTINGS
Tarih: Fri, 25.09.2026, 10:00 - 10:15
Salon: Hall A8
Asya'dan iklim değişikliği, teknoloji ve ruh sağlığı alanındaki literatür sınırlıdır ve bu alanda farkındalık, politika, teknoloji uygulamaları ve çok paydaşlı iş birliği ağlarının geliştirilmesi gerekmektedir.
Sunumun çıkış noktası, Asya kaynaklı iklim değişikliği, teknoloji ve ruh sağlığı literatürünün az sayıda olmasıdır; amaç bu konuda Asya perspektifinden farkındalığı artırmaktır. Belirlenen hedefler, iklim değişikliğinin ruh sağlığı, psikiyatrik bozukluklar ve psikolojik sorunlar üzerindeki etkisine ilişkin görüş sunmak, iklim değişikliği ve ruh sağlığında teknolojinin rolüne dair bakış açıları kazandırmak ve çatışma yönetimi ile çözümü ortamlarına, EDIT yaklaşımına, politika ve çok paydaşlı boyutlara ilişkin uygulamaları tartışmaktır. Sempozyum sunumunda Asya ülkelerinde iklim değişikliğinin ruh sağlığına etkisi ele alınacak, iklim değişikliğinin psikiyatrik bozukluklar ve psikolojik sorunlarla etkileşimi tartışılacak, konunun nörogelişimsel ve nörobiyolojik yönleri vurgulanacaktır. Teknolojinin bu alanda eğitim, tanı, araştırma ve hizmet geliştirmeye yönelik uygulamaları sunulacak; yenilik, stratejik gelişim, politika boyutları ve çok paydaşlı iş birliklerinin gerekliliği önerilecektir. Eşitlik, kalkınma, kapsayıcılık ve kültürler arası bakışa odaklanan EDIT yaklaşımı (Equality, Development, Inclusion and Transcultural) sunuma bütünleştirilecektir. Sunum, iklim değişikliği, teknoloji ve ruh sağlığı alanında ağlar kurulması çağrısıyla sonuçlandırılacaktır.
Bu çalışmaya nasıl atıf yapılır?
APA 7: Singh, D. K. M., et al. (2026, September 25). Climate change, technology and mental health: asian perpectives [Symposium presentation]. 26th WPA World Congress of Psychiatry (WCP 2026), Stockholm, Sweden.
Vancouver: Singh DKM, et al. Climate change, technology and mental health: asian perpectives [symposium presentation]. 26th WPA World Congress of Psychiatry (WCP 2026); 2026 Sep 23-26; Stockholm, Sweden.
Yazar adları ve başlık biçimi kongre sisteminden otomatik oluşturulmuştur; kullanmadan önce orijinal posterle karşılaştırın.
Aynı konudan
- Birleşik Krallık'ta COVID sonrası DEHB ile ilgili arama ilgisinde orantısız artış
- Brezilyalı üniversite öğrencilerinde dikkat eksikliği/hiperaktivite belirtilerinin yaşam tarzı ve anksiyete bağıntıları: UNILIFE çok merkezli kohort bulguları
- Sendemik kuramının evsizlik, ruhsal hastalık, madde kullanımı ve suçlulukla ilişkisine uygulanması: bir kapsam derlemesi
- Ruh sağlığı hizmetlerine başvuru zamanlaması ve genç erişkinlikte işgücü piyasasından dışlanma: Finlandiya kayıt temelli çalışması
- Birinci sınıf üniversite öğrencilerinde depresyon ve birikimli olumsuz yaşantılar: Kenya üniversitelerinden bulgular